Torsångs IF

Referat: Gagnef IF P12 - Torsångs IF

Idag var det ligapremiär för oss i Gagnefs IF när vi tog emot Torsång på en nyklippt hemmaplan.

Vårt lag bestod av 12st, till tänderna laddade, spelare, som alla såg fram emot glädjen över att få spela match. De hade nog alla längtat sedan vi la fotbollsskorna på hyllan i höstas.

Och matchen då? Den pågick i totalt 45 minuter och Gagnef visade upp sig i fyra skepnader - Solsken, åska, djup doft av gödsel och slutligen hällregn.

Torsång öppnade starkt och tog snabbt ledningen men vårt gäng hejade på varandra med full hals! Chanserna för Gagnef var många och vassa men Torsångs backlinje visade sig tät.

Det dröjde en bit in i andra perioden innan bollen letade sig in i motståndarlaget mål och fick hela laget att explodera i glädjerop och målgester. Det blev en rejäl nytändning och alla la i en växel till. Det gav resultat när boll nummer två rasslade till i nätet.

Antalet målchanser och snyggt målvaktsspel var det inte brist på! Och inte minst - ett schysst bemötande mot både lagkamrater och motståndare.

När domaren blåste sin långa signal i pipan för sista gången, medan regnet öste ner, kunde vi konstatera att Torsång vann match rent målmässigt med 2-7 - men nog tusan vann vi i glädje!

Nu laddar vi inför morgondagens träning, och vem vet, kanske regnar det även då!